• Maatwerk is vakwerk
  • Advies op maat
  • 100% garantie service bij aankoop van uw sleutels, sloten en veilig toegang

Wat is een toegangscontrole beveiliging precies?

Misschien heb je er al weleens van gehoord of heb je het gezien; mensen die de deur openen met een pasje of een druppel. Denk maar eens aan een ziekenhuis. Hoe vaak heeft u het bordje 'privé' wel niet zien staan? Deze deuren kunnen alleen door personen met bepaalde bevoegdheden worden geopend. Dit maakt vaak onderdeel uit van een toegangscontrole. Een toegangscontrole is een systeem die de toegang van een bepaalde ruimte regelt, dus wie heeft wel of niet toegang. Dit systeem beveiligd ruimtes met verschillende controlepunten.

Hoe werkt een toegangscontrole?

Een toegangscontrole kan op verschillende manieren werken, bijvoorbeeld op basis van herkenning. Denk hierbij aan een vingerafdruk of een scan van het oog. Deze vorm van controle wordt biometrische toegangscontrole genoemd. Een andere vorm van toegangscontrole is hospitality toegangscontrole. Dit werkt in combinatie met een tijdslot en afsprakenlijst. Een persoon krijgt dan toegang tot een pand op een afgesproken tijdstip. Daarnaast heb je ook elektronische toegangscontrole. Dit werkt bijvoorbeeld door een bepaalde ruimte met een pas te openen.

Een toegangscontrole werkt dus op basis van persoonsherkenning. Het systeem laat de persoon binnen die in het bezit is van de juiste code of bijvoorbeeld pasje.

Voordelen van een toegangscontrole systeem

Een toegangscontrole brengt verschillende voordelen met zich mee. We sommen ze hieronder voor u op:
  • Allereerst verhoogt een toegangscontrole de veiligheid van een gebouw. Dit omdat u of een security manager kan bepalen wie op welke manier toegang heeft.
  • U kunt kosten reduceren, doordat dure traditionele sleutels en cilinders niet meer vervangen hoeven te worden. Een pas die bijvoorbeeld verloren gaat, wordt eenvoudig geblokkeerd en verwijderd uit het systeem. Dit zorgt ervoor dat een toegangscontrole eenvoudig is in beheer.
  • Een toegangscontrole zorgt ervoor dat u ten allen tijden weet wie er op welk moment binnen is geweest. Hiermee kan de aanwezigheidsregistratie worden bijgehouden.

Toegangscontrole deur

Een toegangscontrole deur is een goede oplossing voor uw woning of bedrijfspand. Wilt u een toegangscontrole plaatsen bij een bestaande deur? Dan spelen eigenschappen van die deuren ook mee in de keuze. Heeft u bijvoorbeeld krukbediende sloten of oplegsloten dan kan een toegangscontrole niet. Wilt u op deze deuren toch een toegangscontrole? Dan raden wij u aan eerst de sloten te vervangen. Dit kunnen wij uiteraard ook voor u uit handen nemen. 

Toegangscontrole bedrijven

Bij Securiteit zijn we gespecialiseerd in de toegangscontrole voor bedrijven op zowel grote als kleine schaal. Heeft u bijvoorbeeld meerdere panden? Geen probleem.  Op deze manier waarborgt u de veiligheid en kunt u ten alle tijden zien wie wanneer naar binnen is geweest.

Voor toegangscontrole voor bedrijven kunt u denken aan hardware en software. Bij hardware kan het gaan om slagbomen of bijvoorbeeld poortjes. Software kan bijvoorbeeld gaan om deuren die op afstand worden geopend. 

Toegangsbeveiliging door Securiteit

Bent u geïnteresseerd in een toegangscontrole voor uw woning of bedrijf? Dan kunnen wij u helpen. Wij zijn gespecialiseerd in toegangssystemen met bijvoorbeeld de integratie van bedrijfssoftware.

Vraag een offerte aan en we bespreken graag de mogelijkheden voor toegangscontrolesystemen.
Bedrijfskaartje Securiteit Securiteit sleutel
Neem contact op voor de mogelijkheden, prijsopgaven en levertijden.
Contact opnemen

Copyrights © 2022 All
Rights Reserved by Securiteit
Website gemaak door WebSentiment

Veilig betalen ideal-logo op rekening
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen
Securiteit
Securiteit
reistrolley's
winnen?