• Maatwerk is vakwerk
  • Advies op maat
  • 100% garantie service bij aankoop van uw sleutels, sloten en veilig toegang
28 januari 2022

In de herfst- en wintermaanden slaan inbrekers toe omdat deze maanden bekend staan als ‘de donkere maanden’. In deze maanden zijn inbrekers minder zichtbaar wanneer zij proberen uw woning te betreden. Ook zijn in ‘normale’ tijden veel mensen buitenshuis om de feestdagen te vieren. 

Maar ook in de lente- en zomermaanden weerhoudt het een inbreker niet een poging te wagen. Dit omdat veel huishoudens inmiddels tweeverdieners zijn en er overdag geen mensen in huis aanwezig zijn. Daarbij neemt de pakkans af omdat de sociale controle is afgenomen in de wijken. Er zijn bijvoorbeeld weinig mensen thuis overdag in de wijk, of er is geen of weinig contact met de buren. En misschien wel de grootste reden voor een inbreker om het in deze maanden te proberen; er staan gemiddeld meer deuren en ramen open waardoor ze makkelijk naar binnen kunnen zonder sporen van braak. Een kierstandhouder of bijvoorbeeld een detectiemelding in de vorm van een alarmsysteem kan hiertegen helpen.
U, als huurder of huiseigenaar, kan zelf veel doen om de kans dat er bij u wordt ingebroken te verkleinen. Hierbij geven wij u een aantal tips: 
  • Sluit ramen en deuren, en draai het slot op de nachtstand.
  • Zorg voor buitenverlichting, het liefst met bewegingssensor.
  • Leg interessante en/of kostbare spullen zoals bijvoorbeeld een laptop of handtas uit het zicht.
  • Laat het huis achter alsof er iemand thuis is, laat bijvoorbeeld een lamp branden en ruim het koffiekopje nog niet op.
  • Zorg dat u geen makkelijk te verplaatsen spullen buiten heeft staan die een inbreker kan gebruiken als opstapje of klimmateriaal, zoals een kliko of ladder. Zet ze eventueel vast met een kettingslot.
  • Bent u langer van huis? Vraag dan bijvoorbeeld uw buren een oogje in het zeil te houden en vraag of zij de post willen weghalen bij de voordeur. Ook kan u PostNL verzoeken de post tijdelijk door te sturen.
  • Wanneer u toch ramen/deuren open laat staan, zorg dan voor een goed beveiligde kierstandhouder.
  • Een detectiemelding in de vorm van een alarmsysteem aan (laten) leggen zorgt ervoor dat u een melding krijgt bij bijvoorbeeld insluiping.
 Naast al deze tips die u zelf kunt uitvoeren is er natuurlijk nog het advies om uw woning te laten beveiligen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Hiermee maakt u het een inbreker moeilijker om binnen te komen.
Het CCV heeft een 360 graden video laten maken samen met atlete Jamile Samuel. Zij laat zien hoe je je eigen woning veilig kunt achterlaten.
Copyrights © 2022 All
Rights Reserved by Securiteit
Website gemaak door WebSentiment
Veilig betalen ideal-logo op rekening
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen