• Maatwerk is vakwerk
  • Advies op maat
  • 100% garantie service bij aankoop van uw sleutels, sloten en veilig toegang
22 december 2021

“Veel mensen besteden bij een verhuizing of verbouwing meer geld aan een nieuw interieur dan aan de beveiliging van hun woning,” zegt Ruben de Vos, operationeel manager bij Securiteit. “Dat is  begrijpelijk, maar niet verstandig.” Geef inbrekers geen kans en voorzie je woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
“Veel mensen besteden bij een verhuizing of verbouwing meer geld aan een nieuw interieur dan aan de beveiliging van hun woning,” zegt Ruben de Vos, operationeel manager bij Securiteit. “Dat is  begrijpelijk, maar niet verstandig.” Geef inbrekers geen kans en voorzie je woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Nieuwe woning

Bij het betrekken van een woning ontvangen mensen vaak niet alle sleutels. Bij nieuwbouw zijn sleutels uitgedeeld voor de bouwwerkzaamheden. Die worden niet allemaal weer ingeleverd. Bij bestaande bouw zijn er veel kopiesleutels in omloop,” vertelt De Vos.  

“Vervang daarom bij een verhuizing alle cilindersloten. Dat maakt de start veilig en voorkomt diefstal zonder braak door zwervende sleutels.” Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die pas verhuisd zijn ten onrechte denken dat hun nieuwe woonomgeving veiliger is dan die waar zij vandaan komen. (Bron: Onderzoek van hoogleraar Ben Vollaard ‘Leren over het lokale inbraakrisico’.)

Verbouwen

Ook bij het verbouwen is het verstandig om met de beveiliging van je huis rekening te houden verteld de Vos: “Als je gaat verbouwen, adviseer ik het hang-en-sluitwerk mee te nemen en aan te passen naar de eisen van deze tijd. De meeste woningen, gebouwd vanaf eind jaren negentig van de twintigste eeuw zijn in de basis voorzien van redelijk goed hang-en-sluitwerk. In de jaren daarvoor is dat structureel minder goed op orde. Veel voordeuren zijn nog voorzien van oplegsloten of ongekeurde insteeksloten. Raambeslag is veelal niet afsluitbaar waardoor inbrekers via een raam gemakkelijk binnenkomen.”

Maatwerk

Er is voor iedere woning een oplossing. Een PKVW-erkende slotenmaker zoals Securiteit levert maatwerk. Zij beoordelen de inbraakwerendheid van de woning op verschillende punten en geven dan advies. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt. Door de jaren aan ervaring van Securiteit, weet je zeker dat dit geen probleem zal zijn. 

“Een ongekeurd oplegslot slaat een inbreker zo van de voordeur af, dat lukt nooit met een meerpuntsluiting. Dit type insteekslot is sowieso de beste oplossing, ook omdat een houten deur altijd werkt en dan trekt die meerpuntsluiting de deur netjes recht. Daardoor heb je ook minder last van tocht”, aldus De Vos.

"Een complete meerpuntsluiting kan aardig oplopen qua investering. Dat is niet voor iedereen haalbaar. Een penslot boven én onder het hoofdslot is een prima alternatief. Je hebt dan minder gebruiksgemak, maar het scheelt minimaal de helft in kosten. Onze filosofie is dat onze klanten zich veilig moeten voelen zonder het gevoel dat ze opgesloten zijn. Daarbij hebben comfort, afwerking en bedieningsgemak een hoge prioriteit.”

Lees hier het artikel.
Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het PVKW is bewezen effectief tegen woninginbraken. Kijk voor meer informatie op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, www.politiekeurmerk.nl Een PKVW-erkende slotenmaker vind je op www.politiekeurmerk.nl/slotenmakers

Online Veilig Wonen Scan
De online Veilig Wonen Scan van PKVW geeft snel een beeld van hoe jouw woning scoort op inbraakveiligheid en wat voor verbetering vatbaar is. Met de Veilig Wonen Scan krijg je
  • Snel en gemakkelijk inzicht in hoe goed jouw woning is beveiligd tegen inbraak.
  • Tips die je eenvoudig zelf kunt toepassen.
  • De optie om direct een afspraak te maken met een PKVW-erkende slotenmaker bij jou in de buurt.
  • De mogelijkheid om je aan te sluiten bij WhatsApp Buurtpreventie.
Deze voordelen zorgen ervoor dat je niet meer hoeft te twijfelen om een Online Veilig Wonen Scan uit te laten voeren. Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is of wil je meer informatie? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op! 

Je vindt de Veilig Wonen Scan op www.veiligwonenscan.nl en lees ook ons uitgebreide artikel hierover.
Copyrights © 2022 All
Rights Reserved by Securiteit
Website gemaak door WebSentiment
Veilig betalen ideal-logo op rekening
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen