• Maatwerk is vakwerk
  • Advies op maat
  • 100% garantie service bij aankoop van uw sleutels, sloten en veilig toegang
19 juni 2023

Bent u geïnteresseerd in het optima forma behouden van de originele uitstraling van uw monumentale deur? Onze slotenmakers kregen de prachtige opdracht om een antiek oplegslot van Lips uit Dordrecht te reviseren. Het meer dan 100-jarige slot vertoonde haperende sleutels, vastgelopen veren en was door de jaren heen enorm vervuild geraakt. Het was duidelijk dat het echte ambacht vereist was om dit slot weer naar behoren te laten functioneren.
Voor een monumentaal herenhuis uit 1915 in Amsterdam Oud-Zuid kregen wij de opdracht om optima forma een antiek oplegslot van Lips uit Dordrecht te reviseren. Voor onze slotenmakers een prachtige opdracht waar het optima forma echte ambacht om de hoek komt kijken. Het slot is meer dan 100 jaar oud en werkte nagenoeg niet meer. Haperende sleutels, vastgelopen veren en veel vuil werd bij demontage van het slot aangetroffen. Na een grondige reinigingsbeurt werden de onderdelen opgeknapt en de binnen- en buitencilinder optima forma voorzien van nieuwe veren en ‘sterke’ pallen. Het meer dan 100-jarig gebruik had de kleine pallen doen kantelen waardoor het risico op vastlopen van de sleutel aanwezig was. Senior sleutelmaker Jan zorgde voor een nieuwe sleutel met veilige vertanding tegen de slagsleuteltechniek.

Bij het terug monteren van het oplegslot (één van de eerste cilinderoplegsloten in Nederland!) werd gelijk de afstelling van de scharnieren en sluitkom meegenomen. Al met al weer optima forma een stuk vakwerk geleverd door Securiteit! Het originele slot kan weer een ronde mee!
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om antieke sloten te restaureren om zodoende de originele uitstraling van een monumentale deur te behouden? Mailt u ons dan foto’s van het slot met omschrijving van de storing, onze slotenmakers nemen dan optima forma contact met u op.

Copyrights © 2022 All
Rights Reserved by Securiteit
Website gemaak door WebSentiment

Veilig betalen ideal-logo op rekening
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen
Securiteit
Securiteit
reistrolley's
winnen?