• Maatwerk is vakwerk
 • Advies op maat
 • 100% garantie service bij aankoop van uw sleutels, sloten en veilig toegang
9 februari 2024

Het is bijna zover - carnaval en de voorjaarsvakantie staan voor de deur! Een tijd van feesten, plezier maken en even lekker ontspannen. Echter, laten we niet vergeten dat deze periode ook een toename in inbraakrisico met zich meebrengt. Met veel mensen die van huis zijn om deel te nemen aan verschillende evenementen en feesten, blijven huizen vaak onbeheerd en kwetsbaar achter. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van de risico's van woninginbraak en maatregelen te nemen om deze te verminderen.

Tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie

Er zijn verschillende stappen die jij kunt nemen om jouw huis zo veilig mogelijk te houden tijdens deze feestelijke periode:

 • Doe alsof je thuis bent: Laat bijvoorbeeld een aantal lampen aan of laat de televisie spelen. Vraag aan een van je buren of vriend om af en toe de post op te ruimen, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Als je de kans hebt zorg er voor dat er een auto voor je deur staat.
 • Wees voorzichtig op sociale media: Het delen van vakantie- of carnavals plannen op sociale media kan onbedoeld potentiële inbrekers laten weten dat je niet thuis bent. Wees terughoudend met het delen van deze informatie totdat je terug bent.
 • Sluit alles goed af: Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed vergrendeld zijn voordat je vertrekt. Draai de sleutel om en draai eventuele klinken op de haak voor extra beveiliging.
 • Communiceer met je buren: Vertel je buren over je plannen en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden terwijl je weg bent. Het delen van contactgegevens kan handig zijn in geval van nood.
 • Buurtpreventie en samenwerking: Moedig buurtbewoners aan om samen te werken aan buurtveiligheid. Het opzetten van een buurtwacht of het deelnemen aan een bestaand buurtpreventie programma kan de algehele veiligheid in de buurt verbeteren.
 • Houd waardevolle spullen uit het zicht: Berg waardevolle spullen zoals laptops, sieraden en contant geld op in een veilige of buiten het zicht van nieuwsgierige voorbijgangers.
 • Investeer in goede sloten en cilinders: Kies voor sloten die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een erkende specialist zoals Securiteit staat altijd klaar om advies op maat te geven over welke opties het meest geschikt zijn voor jouw situatie.Met onze expertise en assortiment aan hoogwaardige sloten en beveiligingssystemen kun je met een gerust hart op pad gaan en wij regelen de rest!

  Door deze eenvoudige maatregelen te nemen, kun je de kans op woninginbraak aanzienlijk verminderen en met een gerust hart genieten van jouw verdiende vakantie. Laten we er samen voor zorgen dat carnaval en de voorjaarsvakantie een tijd blijven van vreugde en gezelligheid, zonder de zorgen om de veiligheid van ons thuis. 

Heb jij nog vragen?

Wil jij toch nog meer informatie over het beter beveiligen van je huis tegen inbraak, neem dan contact met ons op en wij geven je graag advies op maat en kijken naar de mogelijkheden die passen bij jou.
Wij wensen je veel plezier en een veilige carnaval gewenst namens Securiteit!

Copyrights © 2022 All
Rights Reserved by Securiteit
Website gemaak door WebSentiment

Veilig betalen ideal-logo op rekening
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen
Securiteit
Securiteit
reistrolley's
winnen?